Vůně grilovaného masa, kouřová chuť a ta pravá pohoda při letním grilování. To vše nabízejí grily na dřevěné uhlí. Vyberte si z naší široké nabídky ten pravý gril na dřevěné uhlí a vychutnejte si tu nejlepší chuť grilovaného masa. Grily na dřevěné uhlí nabízejí nekonečné možnosti využití a jejich provoz není nijak nákladný. Stačí mít po ruce pouze dřevěné uhlí a zápalky. U nás navíc tyto grily pořídíte vždy za skvělé ceny.
Léto, pobyt na zahradě a grilování. Přesně to každý z nás zaručeně miluje. Samozřejmě abychom si mohly ony námi připravené speciality skutečně vychutnat, budeme pokračovat také kvalitní gril. V tomto ohledu je výběr poměrně široký, ale z hlediska cenový výhodnosti a dostupnosti jsou nejlepší volbou grily na dřevěné uhlí. Ty na rozdíl od varianty, které nabízejí plynové grily, nepotřebují nic jiného, než dřevo, uhlí, popřípadě brikety.

Dokonalá chuť masa

Onou hlavní výhodou, kterou gril na dřevěné uhlí může nabídnout, je ona ničím neopakovatelná chuť masa nebo zeleniny, kterou jí dodá právě kouř, stoupající z hořeniště. Navíc díky mnoha variantám podpalovačů dnes nejsou zahradní grily na dřevěné uhlí nijak složité na roztopení, a tento proces je otázkou několika minut.

Od nejmenších, pro rozsáhlé varianty

Velkou výhodou, kterou zahradní gril na dřevěné uhlí přináší, jsou i četné varianty. Nejlepším výrobcem je v tomto ohledu Campingaz. A to od grilu nejmenšího, ideálního pro dvě osoby, po větší provedení, které je ideální na zahradní párty. Navíc není v tomto směru problém vybrat třeba kruhový gril, nebo také gril obdélníkový. Ty jsou často výhodnými variantami i pro grilování kuřat, a to díky možnosti umístění specielní vidlice a motorku.

Rozpálení grilu na dřevěné uhlí

Pro správně grilované potraviny je potřeba dosáhnout vhodného roztopení grilovacího uhlí. Dřevěné uhlí při správné teplotě mění svou barvu na šedou a jeho tepelné vlastnosti jsou na nejvyšší teplotě. V tomto okamžiku je vhodné poskládat na gril na dřevěné uhlí veškeré potraviny, které chceme grilovat. Nezaměnitelnou chuť těchto potravin nám dodají plameny, které čas od času z tohoto dřevěného uhlí vyšlehnou a potraviny na zahradním grilu lehce připečou.

Jak regulovat teplotu v grilu na dřevěné uhlí?

Regulace teploty u grilu na dřevěné uhlí je v některých ohledech složitější. Jedná se o vhodné nastavení průduchů vzduchu v horní i spodní části ohniště tak, aby přísun vzduchu zvedal či ubíral žár. Víko grilů na dřevěné uhlí zajišťuje kumulaci tepla pod roštem i nad roštem a tím dodává grilovaným potravinám kouřovou a šťavnatou chuť. Větší zahradní grily na dřevěné uhlí jsou vybaveny teploměrem v konstrukci víka a tím stále měří teplotu uvnitř grilu.

Odkládací plochy a jejich využití

U menších zahradních grilů na dřevěné uhlí je jejich využití velmi sporadické. Jedná se o zahradní grily určené k občasnému grilování malého množství masa či zeleniny, kde není potřeba odkládacích ploch a stolečků. Zahradní grily s větším objemem jsou vybaveny odkládacími plochami ve velkém množství. Jedná se o plochy pro nejrůznější grilovací náčiní, misky či talíře s grilovanými potravinami, nebo třeba občerstvení obsluhy zahradního grilu na dřevěné uhlí.

Jak udržovat a čistit gril na dřevěné uhlí

Nečistoty, které vznikají při grilování na dřevěném uhlí jsou způsobeny připalováním potravin a odkapáváním tuků z grilovaného masa či zeleniny. Pro vhodnou údržbu je třeba volit správné příslušenství, které vám ulehčí práci a váš gril na dřevěné uhlí udrží vždy čistý a připravený na další grilování. Jedná se o nejrůznější kartáče a škrabky z naší nabídky. Touto údržbou po každém grilování, docílíte maximální chuti vašich grilovaných potravin.